Belépés
Ropogós csirke
Hozzávalók a polentához: 20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors. A csirkéhez: 2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket...
Pizzamártás (sugo 1)
...5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl aljban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk zúzott fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz...ízé ház...ízé doboz :-) ) paradicsom pürét, sót, őrölt feketeborsot, reszelt gyömbért.
Az egészet jól lepíritjuk, felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cu...
Currys csirkemell
Hozzávalók:

550 g kicsontozott csirkemell, 400 g paradicsom, 350 g karfiol, 220 g hosszú szemű fehér rizs, 120 g mélyhűtött zöldborsó, 80 g enyhe curry (az őrölt curryt megpirítjuk és olajjal keverjük, íze így sokkal aromásabb), 60 g mazsola, 30 g vaj vagy margarin, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáska...
Vargányás-krumplis lepény
Hozzávalók:

A tésztához: 25 dkg áttört főtt burgonya, 1 csomag szárított élesztő, 1 csipetnyi cukor, 40 dkg búzaliszt, fél teáskanál só, 3 ek. olívaolaj. A feltéthez: 40 dkg vargányagomba, 2 szál újhagyma, 2 ek. bazsalikomos peszto, 1 doboznyi koktélparadicsom, 4 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 szál friss oregano, darált feketebors.

Elkészítése:
...
Champ
A legelemibb ír krumpliétel

Manapság az ír konyhaművészeti könyvekben a ,,champet" egyre inkább köretként emlegetik, mint egyfajta különleges krumplipürét. A hagyományos szakácskönyvekben (pl. Florence Irwin's The Cookin' Woman) azonban egyértelműen önálló egytálételként szerepel.

Hozzávalók (egytálételként 2, köretként 4 személyre):
- bő...
Kocsonya
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság(csülök, köröm, bőr)
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
fokhagyma
feketebors (szemes)


A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a víz felforrt, ...
Márton napja


Szent Mártonra, a római katolikus egyház kedvelt szentjére emlékezünk november 11-én. Szent Márton ünnepe a magyar néphagyományban tradicionálisan a gazdasági évet lezáró ünnep. A tél kezdetét jelzi, hogy eddigre már mindenhol elszámolnak a pásztorok a tavaszi- nyári időszakban rájuk bízott jószággal, és a gazd...
Karácsonyi leves receptek
Levesek

Borleves 1.

Hozzávalók 6 személyre: 1 l fehér asztali bőr, 0,5 l víz, 10 csapott evőkanál cukor, 1 citrom leve és hámozott héja, kis darabka fahéj, 2-3 szegfűszeg, 2 teáskanál liszt, 6-8 tojás sárgája.
A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk úgy, hogy az egész felszíne habos legyen, de forra...
Levendulás báránynyárs
Hozzávalók:

1 kg báránycomb, 1 teáskanál szárított levendulavirág, 1 csokor friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz, só, darált feketebors.

Elkészítése:

A báránycombról vágjuk le a faggyús részeket, majd vágjuk két centis kockákra. Tegyük egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a mézet, a levendulavirágot ...
Lazactartár
Lazactartár


20 dkg olajban eltett füstölt lazacszelet

frissen őrölt feketebors

1 tojássárgája

mustár

8-10 szem lecsepegtetett kapribogyó

Jól lecsepegtetem a fóliás vagy konzerv lazacszeleteket, és egy deszkán késsel alaposan összevagdalom. Egy tál közepére teszem úgy, hogy egy mélyedés legyen rajta, amelybe b...
Vadászleves
Hozzávalók:

50 dkg őznyak, 3 sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, 5 dkg zeller, babérlevél, feketebors, só, paradicsompüré, 10 dkg zöldborsó, 3 db hagyma, 1 g karibors, 10 dkg simaliszt

Elkészítése:

A kicsontozott és megmosott őznyakat apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, amelyhez paradicsompürét öntünk. Hozzáadjuk a húst, é...
Téli vitamin- és ízkavalkád


Téli vitamin- és ízkavalkád saláta




Télen vermeléssel tartósítható zöldségek - én a vöröskáposzta, karalábé, sárgarépa, póráhagyma és jégcsapretek keverékre esküszöm

2 pohár kefir vagy natúr joghurt

1-2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál ...
Szezámos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet csirkemellfilé, 6 evőkanál méz, 2 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál feketebors, 20 dkg főzőmargarin, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 csomag szezámmag, 1 csomag krumplis tésztapor.

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a mézet, gyömbért, zúzott fokha...
Olivarizottó...
Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával
1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, őrölt feketebors.
Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom. Hozzáado...
Flamenkó tükörtojás


4 fő részére

-1 piros, 1 sárga és 1 zöld paprika

-3 evőkanál olíva olaj

-egy közepes fej vöröshagyma

-egy gerezd fokhagyma (opcionális)

-4-5db burgonya kockázva és félig megfőzve

-400g aprított paradicsom (lehet konzerv is)

-4 nagy tojás...
Kis masszázsiskola 2
Biztosan próbálták már párjával egymást masszírozni, és tudja, milyen megnyugtató, lazító tud lenni. Itt az ideje, hogy profi fogásokkal gazdagítsa repertoárját.




Így csinálja

A teljes masszázs egy-másfél órát vesz igénybe, és rendkívül sok fogásból áll. Mi csupán ízelítőt adunk a Marilyn Aslani által kidolgozott módszerből, melyet a Masszáz...
Libamáj sült almával
Hozzávalók négy személyre:

60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, darált feketebors, bazsalikom.

Elkészítése:

Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassun...
Spagetti sült fokhagymával
Hozzávalók:

3 fej fokhagyma, egy kevés olaj, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál citromlé, őrölt feketebors, 1 csésze (2,5 dl) cukkíni, 1 csésze gomba, 1 evőkanál vaj, fél csésze víz, 1 közepes paradicsom, 25 dkg spagetti.

Elkészítése:

A fokhagymákat kenjük be olajjal, és egyenként csomagoljuk be alufóliába. Tegyük őket kisebb sütőedénybe, és sütőben süs...
Sertésborda Gellért módra
Hozzávalók:

60 dkg karaj, 8 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 10-10 dkg gomba, zöldborsó, 10 dkg füstölt főtt tarja, fél csomó petrezselyemzöld, 1 dl tejszín, 1 tojás, 8 dkg reszelt sajt, őrölt feketebors, só.

Elkészítése:

A karajból 8 egyforma szeletet vágunk, kissé kiveregetjük, sózzuk és lisztbe forgatva forró vajban hirtelen mindkét o...
Az epediétáról
Gyakori étkezés

A diéta általában unalmas, egyhangú étkezést jelent a köztudatban, holott nem kellene, hogy így legyen. Különösen vonatkozik ez az epeköves betegek étkezésére. A sok tévhit közül néhány: nem szabad rostos zöldségféléket fogyasztani, csak pépest szabad enni.

Természetesen az eperoham utáni napokban valóban így van, de csak közvetlenül utána. Ha ...
1 2 3 ...........39 40 ......59 60 ......78 79 80 
Címkék: Sertésborda Gellért, Florence Irwin, Szent Mártonra, Szent Márton, Marilyn Aslani, őrölt curryt, hagyományos szakácskönyvekben, római katolikus, magyar néphagyományban, gazdasági évet, tavaszi- nyári, citrom levével, szegfűszeggel felforraljuk, egész felszíne, báránycombról vágjuk, faggyús részeket, fóliás vagy, deszkán késsel, mélyedés legyen, apróra vágott, hússzeleteket kiklopfoljuk, vajat felolvasztjuk, olajban világossárgára, teljes masszázs, kevés olaj, fokhagymákat kenjük, diéta általában, epeköves betegek, eperoham utáni, petrezselyemzöld, koktélparadicsom, levendulavirágot, paradicsompürét, konyhaművészeti, lazacszeleteket, néphagyományban, tradicionálisan, egytálételként, lecsepegtetett, világossárgára, masszázsiskola, csirkemellfilé, paradicsompüré, levendulavirág, csirkemelleket, zöldségféléket, megtisztított, disznóságokat, fűszerkeverék, természetesen, szegfűszeggel, lecsepegtetem, paradicsommal, felolvasztjuk, hússzeleteket, báránycombról, hagymaféléket, vöröskáposzta, összevagdalom,
© 2013 TVN.HU Kft.